گزارش
تجدید پیمان فرمانده سپاه سپیدان با آرمانهای انقلاب
اولین روز کاری فرمانده جدید سپاه سپیدان :
boletتجدید پیمان فرمانده سپاه سپیدان با آرمانهای انقلاب
هادی امیری اردکانی
سرهنگ پاسدار شهید صادق جمالی اردکانی تشییع شد
با رعایت رعایت پروتکل‌های بهداشتی
boletسرهنگ پاسدار شهید صادق جمالی اردکانی تشییع شد
هادی امیری اردکانی
مراسم یادبود درگذشته گان بیماری کرونا
جهت شادی ارواح همه اموات :
boletمراسم یادبود درگذشته گان بیماری کرونا
هادی امیری اردکانی
یادداشت و گفتگو
کد خبر: ۱۰۸۹۲۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۳
گشت و گذاری در دانشنامه جهادی؛
اردوی جهادی آغاز است ، سرچشمه جاری شدن است. کوله بارت را آماده می‌کنی، بر سر مزار شهدای گمنام می‌روی و بعد از فاتحه خوانی و راز و نیاز با شهدا منتظر می‌شوی تا اتوبوس بیاید می‌دانی به کجا می‌روی، اصلا می‌دانی برای چه داری سفر می‌کنی.
به گزارش روابط عمومی سپاه سپیدان ؛ به بهانه حضور جهادگران بسیجی در مناطق محروم گشت و گذاری در دانشنامه جهادی زدیم و به این تعریف رسیدیم:

حضرت علی(ع) می فرمایند: جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را برای دوستان خاص خود گشوده است.

اردوی جهادی یک عادت شیرین که هر چند و قت یکبار اتفاق می افتد نیست.

اردوی جهادی یک سرگرمی تازه که به سرگرمی هایتان اضافه شده باشد، نیست.

اردوی جهادی لهو و لعب تازه ای در امتداد پاره ای از بیهودگی های زندگی نیست.

((اردوی جهادی آغاز است ، سرچشمه جاری شدن است))

یک ذکر است که مجاهد بودن را در دل یادآوری میکند.

تعریف اردوهای جهادی:

هر چند که خود لفظ اردوی جهادی چالش برانگیز است و گروههای مختلف، آن را با تعابیر گوناگونی ذکر می کنند؛ مانند سفر جهادی، مسافرت جهادی، حرکت جهادی و … ولی اکثر این تعابیر یک دعوای لفظی است و اطلاق هر یک از این تعابیر نمی تواند موجب تغییر ماهیتی آن شود. آنچه در نفس این مسئله موضوعیت دارد و حتی در اسم آن هم نمود دارد (جهادی) وجه اشتراک همه تعابیر است. بدون در نظر گرفتن این اصل، ماهیت مسئله دستخوش تغییری شگفت می شود. بدین  معنا که غفلت از این اصل موجب استحاله ماهیتی می شود و ضربه ای بنیادین به این موضوع وارد میکند. با توجه به این مطلب در اینجا ما تعبیر اردوی جهادی را به کار می بریم . همانطور که توضیح دادیم ، اردوی جهادی در قالب های مختلفی از جوانان تشکیل می شود از جمله اردوی جهادی دانشجویی، اردوی جهادی اقشار، اردوی جهادی پزشکان، اردوی جهادی طلاب و …
حال اردوی جهادی چیست؟

هرچند که اردوی جهادی در عرصه های مختلف (علمی، بهداشت و درمان، عمرانی، فرهنگی، پژوهشی، دامپروری و کشاورزی، خدمت رسانی و مطالبه گری و …) تعاریف متفاوتی دارد ولی در اطلاق اردوی جهادی می توان یک تعریف را حمل کرد. در تعریف اردوی جهادی بهتر است که اول این سوال را بپرسیم که اردوی جهادی چه نیست؟

اردوی جهادی یک عادت شیرین که هر چند و قت یکبار اتفاق می افتد نیست.

اردوی جهادی یک سرگرمی تازه که به سرگرمی هایتان اضافه شده باشد، نیست.

اردوی جهادی لهو و لعب تازه ای در امتداد پاره ای از بیهودگی های زندگی نیست.

هر چند که اگر نیت درستی نداشته باشیم و همت نکنیم باید اعتراف کرد که اردوی جهادی پتانسیل کافی برای تبدیل شدن به آن چیزهایی که نیت را دارد.

و اما حال باید بپرسیم که اردوی جهادی چیست؟

(اردوی جهادی آغاز است، سرچشمه جاری شدن است)

یک ذکر است که مجاهد بودن را در دل یادآوری می کند. و به عبارت دیگری اردوی جهادی را باید اینگونه تعریف کرد: یک حرکت دسته جمعی که در آن افراد با توجه به موقعیت کاری یا علمی که درجامعه دارند یک سری برنامه های اصلاحی را، طی یک برنامه غالباً کوتاه مدت و البته بدون انگیزه مالی به اجراء در می آورند.

تعریف بستر اردوهای جهادی اینگونه است:

اردوهایی است که در آن تعدادی از دانشجویان، دانش آموزان یا طلاب حوزه علمیه در مناطق محروم کشور بصورت داوطلبانه به انجام فعالیت های فرهنگی - آموزش و خدمات - عمرانی می پردازند.

روایتی از یک سفر؛

 کوله بارت را آماده می‌کنی، بر سر مزار شهدای گمنام می‌روی و بعد از فاتحه خوانی و راز و نیاز با شهدا منتظر می‌شوی تا اتوبوس بیاید می‌دانی به کجا می‌روی، اصلا می‌دانی برای چه داری سفر می‌کنی.

آری دو هفته‌ای را باید دل از تمامی تعلقات دنیوی جدا کنی و به دور از خانواده، به دور از راحتی، آسایش به امید ساختن خانه‌های کوچک و یا دلی بزرگ به سفری معنوی رهسپار شوی، سفری که در آن همراهانت دوستان و هم سن و سال‌های تو هستند.

تو رفتی بسازی ولی خود ساخته شدی

سوار اتوبوس که می‌شوی آیه الکرسی می‌خوانی، حرف‌هایی را با خدای خود زمزمه می‌کنی وعهد می‌بندی در این سفر تو شب‌ها را تا صبح در کلبه و یا اتاق مدرسه روستا اقامت می‌کنی و یا شاید سقف خانه‌ات به پهنای آسمان پر ستاره باشدو این فرصت را داشته باشی که با شمردن ستاره‌ها به خواب بروی و مدت 14 روز هم تمام می‌شود و تو رفته بودی که بسازی ولی خود ساخته شدی.

آری در روزهای تابستان خانواده‌ها برای رفتن به سفر خود را آماده کرده و برای سفر برنامه ریزی می‌کنند، اما در گوشه و کنار شهر هنوز هم جوانانی کم ادعا و پر دغدغه هستند که در ایام تابستان به نقاط دور دست اما با صفا و مملوء از بی امکانات اما صمیمی، مردمانی تنگدست، اما گشاده رو، غذاهایی کم و البته کم هزینه اما دلچسب اینها در کنار هم می‌شود و جوانان را برای رفتن به مناطق دور دست و محروم سوق می‌دهد.

از آغاز تابستان تاکنون گروه‌های مختلف جهادی هم وسایل مورد نیاز خود را جمع کرده تا به مقصدی در داخل کشور  سفر کرده و در این تعطیلات تابستانی دانشگاه ها و مدارس بهترین استفاده را کنند و این افراد با الگوبرداری از رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس که برای جهاد در راه خدا جان خود را فدا کردند، اینک جهادی متفاوت و از رنگ و بویی دیگر که دارای ارزشی متفات تر است را رقم می‌زنند.

اردوهای جهادی تمرینی برای جهاد در زندگی است

اردوهای جهادی تمرینی برای جهاد در زندگی است و این توصیفی زیبا است که ما را ناخودآگاه به یاد دلاوری‌های بچه‌هایی می‌اندازد که امروز خاطره شان برای ما الگو و نوری است در مسیری که امید است که ما ادامه دهنده آنها باشیم.

خودسازی و نزدیکی به خدا در اردوهای جهادی بیش از هر فضای دانشجویی دیگری قابل تحقق است و خداوند در قرآن وعده‌های الهی برای جهادگران داده جهادی که نه تنها به آبادانی، رشد فرهنگی و محرومیت زدایی از چهره نقاط محروم کشور می‌شود بلکه در آینده در امور اجرایی کشور به دست مدیرانی با روحیه جهادی و بسیجی سپرده می‌شود.

اردوهایی که در سال‌های گذشته جوانان انقلابی کشورمان به فرمان رهبر معظم انقلاب به شکوفایی رسیده و تبدیل به جبهه‌هایی از جبهه‌های انقلاب شده که در آن نمایان شدن اخلاص این جوانان، سازندگی نقاط محروم کشور و خودسازی را رقم می‌زند.

نام جهاد تداعی کننده عزمی جدی برای دفاع همه جانبه است

نام جهاد تداعی کننده عزمی جدی برای دفاع همه جانبه است و جهاد یعنی جنگیدن برای آزادی، تلاش کردن خواه برای آزادی وطن یک ملت خواه برای آزادی موطن آدمی، آزادی جان هر وجدان بیداری جهاد را امری اجتناب پذیر می‌داند و احساس مفید بودن و رها شدن از روزمرگی جدا شدن از غوغای شهری لذتی دارد که تنها باید در اردوهای جهادی تجربه کنی.

اردوی جهادی برای هر فردی تعریفی خاص دارد یکی آن را آمیزه‌ای ازمهر، ایمان، عشق و برای خدمت رسانی به همنوع درمناطق محروم می‌بیند و دیگری آن را آزمونی برای سنجش خود دیده که ببیند چقدر می‌تواند در برابر ناملایمات از نفس خود مایه بگذارد.

در اردوهای جهادی دانشجویان، دانش آموزان، طلبه مهندس و بسیجیان می‌آیند تا خمس آموزه‌های خود را با آموختن بپردازند اما شاید در این روزها به این درک برسند که اینجا دانشگاهی دیگر برای اندوختن و یادگیری است جوانانی که  شاید برای بسیاری از آنها تحمل سختی نوازش‌های تند آفتاب کویری سخت باشد، اما آمده اند برای یک هدف که آن هم شرکت در یک اردوی جهادی است.

شهید آوینی  می‌گوید شأن انسان در ایمان، جهاد و هجرت است و هجرت مقدمه جهاد فی سبیل الله است و هجرت یعنی هجرت از سنگینی‌ها و جاذبه‌هایی که تو را به خاک می‌چسبانند.

پیرزنی که هر روز صبح با آمدن جهادگران برای کارهای عمرانی سپند دود می‌کرد و عصا زنان در بین روز برای جهادگران چای می‌آورد در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: این جوانان مانند پسران خودم هستند، آنها آمده اند تا برایمان در روستا مسجد بسازند و من دعا می‌کنم که هر چه می‌خواهند خدا به آنها بدهد.

در مسیر روستا که قدم می‌گذاری انگار خبری از کمبود و مشکلات مردم نیست و همه یکدل و همصدا شده بودند تا در مدتی که گروه‌های جهادی در روستایشان مستقر است با آنها همکاری کرده تا خدمات به آنها ارائه شود.

از پیرمرد تا نوجوان، از دختر تا پسر، مرد یا زن همه از وجود جهادگران در روستا خوشحال بوده و تقاضا داشتند که در ایام تابستان هم جهادگران به روستای آنها سفر کنند.

آری این جهادگران از هر قشری که بیشتر آنها جوانان باشند در کنار یکدیگر جمع شده تا محرومیت زدایی کرده و دل مردمان این مرز و بوم را شاد کنند، این جهادگران جوان می‌توانند مانند دیگر افراد جامعه از این فرصت پیش آمده استفاده کرده و به تفریح و استراحت بپردازند اما این جوانان با ایمان از هر فرصت به وجود آمده ای استفاده کرده و برای آبادانی کشور گام برمی‌دارند.

توسعه فرهنگ محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم از وظایف جهادگران


اله یاری یکی از جهادگرانی سابقه 3 سال حضور در اردوهای جهادی را دارد با بیان اینکه سازندگی، عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی از دیگر اهداف جهادگران است، اظهار داشت: در اردوهای جهادی، جهادگران با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معیشتی و بهداشتی آشنا شده و از طریق تلاش مخلصانه برای سازندگی در ان منطقه در بعدهای مختلف می‌کوشند که خود را ساخته و رضای  الهی را کسب کنند.

رضایی یکی دیگر از جهادگران گفت: نخستین هدف اردوی جهادی خودسازی است، فرهنگ جهادی یک مفهوم کلی است که از مصادیق دین مداری، ولایت محوری، مردم گرایی، ارزش مداری، انعطاف پذیری، خودباوری، استمرار و سرعت عمل است که می‌توانیم این فرهنگ را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه ما جهادگران باید در تمامی عرصه‌های شخصی خود جهاد کنیم، اظهار داشت: ما باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم و جهاد ما در زندگی روز مره به گونه‌ای باشد که ساده زیست بوده و دور از اسراف و تجمل باشیم.


اردوهای جهادی مقصدشان محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار است و تلاش می‌کنند تا با ساخت و ساز و آبادانی درمناطق کم برخوردار محرومیت‌ها را بزدایند وخوشبختانه چند سالی است که اردوهای جهادی رنگ و بوی بیشتری گرفته و کمتر دانشجو و طلبه را می‌توانی پیدا کنی که به این اردوها نرفته باشد.

آری در این اردوها باید دو هفته ای به دور از خانواده و دور از تعلقات دنیوی سفر کنی و با دلی پر از امید و دستانی بزرگ رهسپار این سفر شوی، شاید در بین راه در اتوبوس که هستی، با خواندن ذکر با خدا مشغول راز و نیاز هستی، دلت کمی بلرزد که آیا در این سفر دست پر بر می‌گردی یا نه؟ اما تو به سفرت ادامه بده و به خداوند امیدوار باش زیرا در این سفر مهارت و دانش هایی را از پیرزن، کشاورز، پیرمرد، چوپان، دامدار، قالی باف و قصاب کسب می‌کنی که در هیچ دانشگاه و کلاسی نیاموخته ای.

شاید دستان معلم تو کمی پینه بسته باشد اما دلش به وسعت دریاها و به دور از تاریکی و غبار شهر است و تو در اردوهای جهادی درس‌هایی مانند شهامت، بزرگ منشی و استقامت را می‌آموزی و همین که کم کم داری به محیط روستا و مردمانش عادت می‌کنی و آنها را جزوی از خانواده خود تصور می‌کنی باید عزم سفر را ببندی و به شهر بازگردی.

تلاش کن در این سفر با خاطرات شیرین و دست پر برگردی، به امید روزی که هیچ منطقه‌ای در کشور دچار محرومیت نباشد.

انتهای پیام/مسعود انصاری
نام:
ایمیل:
* نظر: