جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳
berooz
۱۷:۲۳:۵۷
آخرین اخبار
گزارش
حضور مسئول نمایندگی در بین پایوران پلیس راه
روابط عمومی و تبلیغات
boletحضور مسئول نمایندگی در بین پایوران پلیس راه
اسفندیار احمدی نژاد
جلسه کمیته هماهنگی بسیج دانش آموزی
روابط عمومی و تبلیغات
boletجلسه کمیته هماهنگی بسیج دانش آموزی
اسفندیار احمدی نژاد
یادداشت و گفتگو
شهدای شاخص سال 1399
فرهنگی هنری ناحیه پاسارگاد:
boletشهدای شاخص سال 1399
شهید شاخص سال 1401
boletشهید سعید جعفری
شهید امین بهاری سعدی
یاد شهدا با ذکر صلوات شهید امین بهاری سعدی
boletشهید امین بهاری سعدی
کد خبر: ۵۴۶۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۷
مصرف خوراکی‌های لطیف مثل گوشت پرندگان و تخم‌مرغ آب‌پز عسلی و نوشیدن شربت‌های خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین در این فصل توصیه می‌شود.

شربت سکنجبین
 
بهار، شربت خنک و غذاهای با طبع سرد بخورید

غلامرضا کردافشاری، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در فصل بهار باید به تلطیف غذا پرداخت. تلطیف کردن غذا نیز به معنی مصرف غذاهایی که خون را رقیق می‌کنند یا مصرف کمتر غذا نیست.

وی ادامه داد: این نکته اهمیت دارد غذاهایی که خون رقیق در بدن تولید می‌کنند، اغلب طبع گرم دارند و مصرف غذاهای با طبع گرم در این فصل مناسب نیست بلکه باید غذاهای غلیظ و با طبع سرد مصرف شود، تا هیجان و رقت اخلاط و مواد را تعدیل کند.
 
 
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: همچنین گرسنگی باعث تحریک بیشتر اخلاط می‌شود. پس کم کردن مقدار غذا نیز در بهار صحیح نیست. بنابراین باید غذایی بیشتر خورده شود مثل میوه‌ها و سبزیجات که هر چند از لحاظ مقدار زیاد است اما کالری کمی دارند.
 
 
کردافشاری گفت: در واقع با مصرف مقدار زیاد غذا با ارزش غذایی و کالری کم، باید دستگاه گوارش را فریب داد و سرگرم کرد تا خیال کند که غذای زیادی مصرف شده ولی در واقع مواد زیادی وارد عروق نشود و به هیجان اخلاط و مواد نیفزاید.
 
 
این استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بنابراین باید به طبیعت فرصت داد که مواد اضافه را آماده کرده و از بدن دفع کند. مصرف خوراکی‌های لطیف مثل گوشت پرندگان و تخم مرغ آب‌پز عسلی و نوشیدن شربت‌های خنک مثل شربت غوره، انار و سکنجبین در این فصل توصیه می‌شود.
 
بهار، حساسیت فصلی و طب سنتی

«همیشه در بهار دچار حساسیت و احساس پری بیش از حد می‌شوم. شنیده‌ام که توصیه طب سنتی در بهار، کم‌خوری است. می‌خواستم بدانم حالا که کمی حجم غذایم را کمتر کرده‌ام، از این مشکلات فصلی خلاص خواهم شد؟» پاسخ این سوال را دکتر مریم مقیمی، متخصص طب سنتی این گونه داده اند:

توصیه ما در فصل بهار و تابستان، همواره مصرف غذاهای سبک و خنک و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرادویه است
 
 
کم‌خوری در فصل بهار، توصیه خوبی است. به‌طورکلی، با گرم‌تر شدن هوا و عبور از زمستان، اخلاط بدن کم‌کم حالتی سفت و منجمد پیدا می‌کنند. مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن در بهار به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که شانس ابتلا به جوش، دمل و حساسیت را افزایش می‌دهد بنابراین، بهتر است در فصل بهار و با کاهش قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش، ورودی بدن کم شود.

کم‌خوری در بهار باعث می‌شود بدن ما بتواند خودش را راحت‌تر با شرایط تطبیق بدهد و دچار مشکلات کمتری شود. از طرف دیگر، ورودی خوراکی‌هایی با مزاج گرم به بدن در فصل بهار باید به حداقل ممکن برسد.
 
 
بهتر است در فصل بهار از مصرف ادویه‌های فراوان همراه غذا که معمولاً دارای مزاج گرمی هستند، پرهیز کنید.

هر چه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، باید دور مصرف غذاهای سنگین‌تر و چرب‌تر را هم خط بکشیم زیرا سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام‌های داخلی، ضعیف‌تر می‌شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت. به همین دلیل در بهار و تابستان، بیشتر از پاییز و زمستان با حس پری بیش از حد و مشکلات گوارشی ناشی از آن مانند نفخ و ریفلاکس مواجه می‌شوید.
 
توصیه ما در فصل بهار و تابستان، همواره مصرف غذاهای سبک و خنک و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرادویه است.

منابع: هفته نامه سلامت - دکتر مریم مقیمی، متخصص طب سنتی / فارس - غلامرضا کردافشاری، متخصص طب سنتی

نام:
ایمیل:
* نظر: