کد خبر: ۷۱۴۲۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸
از ديدگاه امام بسيجي كسي است كه در عمل علاقه خود را به پيشرفت و حفظ و گسترش اقتدار نظام اسلامي و شأن و حيثيت ملت مسلمان نشان دهد. يعني بسيجي بودن معيار و ملاكي است كه بر اساس آن ميزان تعهد اعضاي آن به اصول و آرمان هاي انقلابي سنجيده مي شود.

اگر بخواهيم مفهوم بسيج و بسيجي را در ادبيات انقلاب اسلامي جستجو كنيم، چاره اي جز بيان مراد حضرت امام (ره) از بسيج و بسيجي نداريم. در انديشه امام(ره) بسيج نهادي است اجتماعي با ابعاد متعدد. در اين نگرش بسيج ديگر صرفاً سازماني نظامي نيست كه فقط در زمان جنگ و براي دفاع در مقابل دشمن شكل گرفته باشد، بلكه نهادي است وسيع و پاسخگوي نيازهاي اساسي  و حياتي جامعه و با اجزاي ديگر نظام، چنان هماهنگي و پيوند دارد كه انفصال آن جز با انحلال جامعه اسلامي متصور نيست. بسيج در صورتي مي تواند نهادي جامع و شامل جهات متعدد و پايدار شناخته شود كه نيازهاي دايمي و باورها و ارزش هاي فرهنگي پديد آورنده آن به روشني تعريف شوند، اين نيازها ممكن است اقتصادي، سياسي، فرهنگي و يا نظامي باشند.

به فرموده امام(ره) « بسيج شجره طيبه و درخت تناور و پر ثمري است كه شكوفه هاي آن بوي بهار وصل و طراوت يقين و حديث عشق مي دهد، بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهيدان گمنامي است كه پيروانش بر گلدسته هاي رفيع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده اند. بسيج ميقات پا برهنگان معراج انديشه پاك اسلامي است كه تربيت يافتگان آن، نام ونشاني در گمنامي و بي نشاني گرفته اند.»
از ديدگاه امام بسيجي كسي است كه در عمل علاقه خود را به پيشرفت و حفظ و گسترش اقتدار نظام اسلامي و شأن و حيثيت ملت مسلمان نشان دهد. يعني بسيجي بودن معيار و ملاكي است كه بر اساس آن ميزان تعهد اعضاي آن به اصول و آرمان هاي انقلابي سنجيده مي شود.

مقام معظم رهبري(مدظله العالي) فرموده اند: "بسيج عبارت است از مجموعه‌اي كه در آنها پاك ترين انسانها، فداكارترين و آماده به كارترين جوانان كشور، در راه اهداف عالي اين ملت و براي كمال رساندن و به خوشبختي رساندن اين كشور جمع شده اند. ... مجموعه‌اي كه دشمن را بيمناك و دوستان را اميدوار و خاطرجمع مي كند.""

بسیج ،منادی اندیشه ی مهدویت

 

اما به اعتقاد ما،وظیفه بسیج سنگین تر از آن است که بخواهد فقط به گذشته دلخوش باشد. بسیج ماموریتی دارد رو به آینده و رسالتی دارد به درازای عمر جهان و پهنای گیتی ...بسیج و بسیجی در کشوری زیست می کند که یک نظام الهی مبتنی بر تعالیم اسلامی و معارف معصومین علیه السلام بر آن حکمفرماست و در طول تاریخ ویژگی های منحصر به فرد دارد.

بسیج در کشوری داعیه ی افتخار و سربازی دارد که تفکر شیعی در بند بند جسم و روح فرزندانش ریشه دوانده است بسیج در سرزمینی پا گرفته که امام غایبشان افزون بر هزار و صد و هفتاد سال است به واسطه ی کوتاهی شیعیان در غیبت به سر می برد و به تعبیر علی علیه السلام «آواره و غریب , تنها و طرد »شده است . امروز کدام مأموریت برای هرشیعه دلسوخته ای که نام بسیجی را بر خود نهاده مهمتر از این است که بتواند درکنار زدن پرده های غیبت سهمی داشته باشد ؟ کدام رسالتی عظیم تر از آنکه بسیج در رفع ظلم از آن حضرت – که صد افسوس خود ما شیعیان دلیل اصلی آن ظلم هستیم کوشا باشد؟ کدام وطیفه برای بسیج مهمتر از این است که شیعیان و مسلمانان و جهانیان را با ابعاد وجودی منجی واقعی بشر اگاه کند ؟

دهه چهارم انقلاب را رهبر معظم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت نامیده اند و سازمان بسیج هم -بنا بر اظهارات مسئولان آن – این آرمانها را نصب العین خویش قرار داده است. اما کیست که نداند همه ی این آرزوها در عالی ترین شکل آن در سایه ظهور مردی اتفاق خواهد افتاد که اگر بیاید جهان را از پیشرفت و عدالت و امنیت و رفاه و علم و خدمت و... آکنده خواهد کرد؟ کیست که نداند مهدی عصاره ی تمامی انبیاء و آخرین ذخیره خداوندی و وارث همه صلحای تاریخ و امید همه کسانی است که به بالنده کردن ساحت انسانی خود و شکوفایی بشریت فکر می کنند؟

به اعتقاد نگارنده این سطور امروز تمامی تلاشهای بسیج باید فرهنگ سازی برای انتظار سازنده و بسط تفکر مهدویت باشد. تفکری که همه خوبی ها را یکجا با خود دارد، شور و شوق ایجاد می کند، رویکردی جدی و قوی به سمت آینده دارد و در روحیه قوی و اعتقادی ایرانیان ریشه دارد. ماموریت بسیج باید با اعتقاد مهدویت گره بخورد و عمل بسیج هم باید به همین سمت جهتگیری شود. بسیج باید بتواند افکار و اعمال خود را به سمت تجدید حیات فکری به سمت اندیشه مهدویت سوق دهد و مخاطبینش را آماده ی واقعه ای محتوم نماید که نشانه های آن یکی پس از دیگری از راه می رسد.

سالهاست که غرب بطور جدی مهیای ظهور منجی شده و صدها سایت اینترنتی و مراکز پژوهشی با موضوع منجی فعالیتهای خود را سامان داده اند. موقعیت سوق الجیشی کشور ما و جمعیت قابل توجه آن و هجمه های سنگین فرهنگی لزوم آگاه کردن بیش از پیش مردم را به مسئولان بسیج گوشزد می کند. آماده شدن و آماده سازی برای ظهور یک وظیفه ی همگانی است همچنان که ائمه معصومین علیه السلام هم بر آن تأکید و آن را شرط قبول ولایت و شیعه بودن قلمداد نمو ده اند.

زمان زمانه ی بیداری است و بسیج باید فرزند زمان خویش باشد و گرنه زمان؛ این نهاد مقدس و مردمی را با خود خواهد برد و از آن جز یک کالبد بی خاصیت برجای نخواهد گذاشت .

امروز بسیج ، باید همان لشکر مخلص خدا باشد برای پروردن انسانهای منتظر مدرسه ی عشق باشد برای لشکری که قصد دارد در خیمه ی امام زمان و پا در رکاب آن حضرت جانفشانی می كند.

تنها اندیشه‌ای که می‌تواند ما را از وضعیت موجود برهاند، اندیشه ناب و مترقی و پویای مهدویت است که با بهره‌مندی از این اندیشه بی‌نظیر، می‌توان در برابر دشمنان توانا ایستاد و به اعتماد نفس فوق‌العاده‌ای دست یافت و گرفتار پوچی و ناامیدی و یأس شیطانی نشد و اجازه ندارد، ظلمت و سیاهی بر ما غلبه کند.

در این زمان بیش از گذشته، بسیجیان دلاور باید مهیا باشند و در آمادگی کامل به سر ببرند و با بینش عالی و شناخت پروردگار و فرمان‌های الهی او و ساده‌زیستی و عدالت‌خواهی و عشق به مستضعفان جهان و پابرهنگان میهن و زهد و پارسایی و پیروی از ولی فقیه و کوشش فراوان و به یاد داشتن پیام عاشورا، سپاه آخرالزمان را تشکیل دهند و در جهت اهداف بلند حضرت حجت گام بردارند تا حضرت از آنان خشنود باشد.

 

شاخصه هاي مهم یک بسيجي

مكتبی بودن

مهمترین ویژگی بسیج ایمان به خدا و اعتقاد قلبی و باور درونی به خالق یكتا است. ایمان به خدا رابطه مستحكم نیروهای بسیجی با حق تعالی است زیرا بسیج رضایت حق تعالی را مبنای حركت و فعالیت خود می داند. بنابراین مهمترین مشخصه بسیجی مكتبی بودن آن است. جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب ، دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر جنبه های مكتبی بودن نیروهای بسیجی است.

اطاعت از ولایت فقیه

اطاعت از ولایت فقیه و تبعیت پذیری از رهبری نظام یكی از شاخص ترین ویژگی های بسیج است. بسیج تابع محض ولایت فقیه است و سعادت خود و جامعه را در پیروی از ولایت فقیه می داند، زیرا از معمار انقلاب و موسس بسیج آموخته است كه ««من به همه ملت، به همه قوای انتظامی اطمینان می دهم كه امر دولت اسلامی اگر بانظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملكت وارد نخواهد شد.»


اخلاص

 بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حركت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در كارها است. برای همین

بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حركت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در كارها است. برای همین است كه امام بسیجیان ، خمینی كبیر (ره) فرموده اند:
” بسیج لشكر مخلص خدا است كه دفتر تشكیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند."
مساله اخلاص بسیار دقیق و ظریف است كه قبولی اعمال بستگی به مقدار خلوص انسان دارد و هر چه اخلاص بیشتر و كاملتری داشته باشد، عمل او ارزشمندتر است . امام صادق علیه السلام در ضرورت توجه به موضوع اخلاص می فرمایند:
” هیچ نعمتی بالاتر از این نیست كه در دل بنده چیزی جز خدا نباشد."

مقام معظم رهبري(مدظله العالي) فرموده اند: اگر نبود آن همه تلاش و جهاد مخلصانه كه شما رزمندگان نيروهاي مسلح و بسيج مردمي در دوران جنگ هشت ساله نشان داديد و حقيقتاً اسلام را روسفيد و امت رسول الله (صلي الله عليه و آله) را سربلند ساختيد و اگر نبود خونهاي مطهر و معطري كه در راه خدا بر زمين ريخته شد؛ يقيناً امروز از نظام اسلامي اثري نبود و پرچم قرآن چنين سربلند نمي شد.

تواضع و فروتنی

فروتنی و شكستن نفس از مهمترین فضایل انسانی است كه نیروهای بسیجی موصوف به چنین اخلاقی می باشند. بسیج علاوه بر اینكه در مقابل خدا خاشع و فروتن است در برابر مردم متواضع می باشد. قرآن كریم ویژگی مؤمنان و مردان خدا را چنین بیان می كند:
” بندگان شایسته خدا كسانی هستند كه با آرامش راه می روند و آنگاه كه از نادانان حرف نامربوط می شنوند، نادیده می گیرند و اظهار محبت می كنند."

غیرت دینی

غیرت و جوانمردی از ویژگیهای هر بسیجی است . بطور كلی منظور غیرت دینی این است كه نیروهای بسیجی نسبت به مسائل اخلاقی و دینی جامعه و ترویج احكام و معارف الهی حساسیت داشته باشند. اگر موضوعاتی در جامعه رخ داد كه با احكام اسلامی و الهی مطابق نبود، در برابر آن عكس العمل نشان داده شود. موضوع غیرت ، در سیره معصومین (ع) و بزرگان دین به وضوح مطرح است . اگر بخواهیم نماد كلی و عینی غیرت دینی را در عصر حاضر از بزرگان دین مطرح كنیم ، موضعگیری شجاعانه حضرت امام (ره) در تألیف كتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی است كه فتوای تاریخی قتل سلمان رشدی را صادر فرموده اند. بنایراین بسیجی هرگز در مقابل ناهنجاریهای جامعه بی تفاوت نخواهد بود. در مقابل زشتی ها و ناپاكی های اخلاقی و اجتماعی اهل تسامح و تساهل نخواهد بود.

حسن خلق

اخلاق نیكو یكی از صفات پسندیده در اسلام و از شیوه های مطلوب جاذبه دینی و فضایل انسانی است. در میان آداب اخلاقی و سنتهای اجتماعی، حسن برخورد با مردم در اخلاق اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و برای نیروهای بسیجی كه با مردم ارتباط دارند این موضوع حائز توجه است. مهمترین مؤلفه جاذبه مردم به تشكیلات بسیج برخورداری نیروهای بسیجی به این صفت پسندیده است كه به عنوان یك رفتار مطلوب در میان نیروهای بسیجی رایج است. در اهمیت حسن اخلاق همین بس كه پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: ” برترین شما نیكوكارترین شما از نظر اخلاق است. آنان كه خود را آماده خدمت كرده و با دیگران با الفت و مهربانی زندگی می كنند."
 

شجاعت

گرچه شجاعت یك صفت اخلاقی است ولی مهمترین نماد اخلاقی و رفتاری یك فرد در زندگی اجتماعی است. فرد شجاع كسی است كه دارای هویت دفاعی است و در راه حفظ ارزشها جرأت برخورد با عوامل دشمن را دارد. اگر شجاعت به عنوان یك فرهنگ عمومی در جامعه ما وجود داشته باشد و همه آحاد مردم صلابت و شهامت در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی را داشته باشند، بدون شك كیان اسلامی از هر خطری مصون خواهد بود. حضور مقتدرانه در دفاع مقدس و خلق حماسه های پرشور بسیجیان در صحنه های نبرد نشانه های عینی از شجاعت بسیجیان در صحنه های دفاع می باشد كه از مهمترین شاخصه های نیروهای بسیجی نیز می باشد

مردمی بودن

منظور از مردمی بودن بسیج این است كه آنان از متن ملت برخاسته و به صورت خودجوش و حركت مردمی به عضویت این تشكیلات پیوستند و در جهت مصالح و آرمانهای نظام به پیروی از ولایت فقیه به انجام وظیفه پرداختند. حضور رده های مقاومت بسیج در كلیه اقشار و اصناف و اقصی نقاط كشور و پذیرش و جذب آحاد مردم در سنین مختلف نماد واقعی مردمی بودن این تشكیلات است.

شهادت طلبی

شهادت طلبی با وجود بسیجیان عجین شده است و بسیجی شهادت را می شناسد و به آن عشق می ورزد. حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است كه فرموده است : " انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم." نام بسیج در فرهنگ انقلاب اسلامی با ایثار و شهادت نقش بسته است زیرا ارزشهایی كه فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت كرده است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: ” بالای هر نیكی، كار نیك دیگری است تا اینكه مرد در راه خدا كشته شود. وقتی در راه خدای عزوجل كشته شد بالای آن كار نیكی وجود ندارد."

درپايان سخن را با كلام گهربار" مقام معظم رهبري" به پايان مي بريم كه: هفته بسيج در حقيقت فرصت و بهانه‌اي براي زنده نگه داشتن ارزشها و روح بسيجي در آحاد ملت، مخصوصاً جوانان پرشور و مدافعان عاشق صادق است. ... همان طور كه امام و پيشواي راحل عظيم الشأن ما فرمودند: من هم آرزو مي كنم و از خدا مي‌خواهم كه با بسيجيان محشور باشم. بسيج يك افتخار و يك ارزش است. سعي كنيد اين روحيه بسيجي را براي كشور و انقلاب و اسلام حفظ كنيد.

تهیه و تنظیم: صدراله زين العبادی كارشناس ارشدتاريخ تشيع

/انتهای پیام/224224

 

برچسب ها: بسیج ، بسیجی ، شاخص
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: 0
انتشار یافته: 2
حدادي
|
Iran, Islamic Republic of
|
07:42 - 1394/09/04
0
0
مقاله ي بسيارعالي است
پورمحمدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
09:29 - 1394/10/26
0
0
مقاله پرمحتوی وارزشمند است انصافا نویسنده شایسته تقدر می باشد
نام:
ایمیل:
* نظر: