به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان فارس ، جلسه طرح بسیج همگام با کشاورز با همکاری بسیج سازندگی ، بسیج مهندسین و حوزه مقاومت بسیج امام صادق (ع) و دهیاران روستاهای شهرستان فیروزآباد برگزار شد.
خسرو اسفندیاری مسئول
بسیج سازندگی سپاه ناحیه فیروزآباد در حاشیه این جلسه با اشاره به لزوم توجه به
حوزه کشاورزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت : یکی از حوزههای فشار و تحریم
که دشمن از آن حوزه قصد ضربه زدن به کشور را دارد بخش کشاورزی است که برای تحقق
اقتصادمقاومتی بایستی به این حوزه توجه لازم را داشته باشیم .
وی افزود: بیتردید کاهش
و قطع وابستگی به خارج از کشور و استفاده بهینه از منابع موجود در بخش کشاورزی
مهمترین راهبرد توجه به اصول اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی است. اسفندیاری اضافه
کرد : حوزه کشاورزی در عرضه نیروی کار و سرمایه مازاد، تامین موادغذایی و مواد خام
صنعتی، گسترش صادرات غیرنفتی و تامین ارز خارجی و تهیه بازار برای کالای صنعتی سبک
نقشآفرین است.
خسرو اسفندیاری مهمترین هدف از
اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز را علمی کردن بخش کشاورزی و استفاده کردن از ظرفیت
بسیج در این عرصه دانست و عنوان داشت : ارتقای بهره وری و افزایش میزان تولید در
واحد سطح افزایش دانش و به کار بستن
روشهای علمی در مراحل کاشت ، داشت و برداشت محصول ، استفاده از دانش بومی و محلی
و بهره گیری از تجربیات کشاورزان خبره ،کشت گیاهان دارویی کم آب بجای محصولات
کشاورزی پرآب ، استفاده از صنایع تبدیلی ، اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بخش
کشاورزی ، کاهش وابستگی به محصولات کشاورزی و استراتژیک از مهمترین اهداف طرح
همگام با کشاورز است .
اسفندیاری در پایان سخنان
خود ضمن گرامیداشت دهه فجر به سؤالات کشاورزان در زمینه نحوه جایگزینی سایر محصولات
به جای برنج پاسخ داد چراکه خشکسالی های اخیر و عدم وجود آب کافی در بسیاری
از مناطق کشور امکان کاشت برخی از محصولات مانند برنج که نیاز به آب فراوان دارد
را محدود کرده است .
شایان ذکر است در پایان
این جلسه مهندس کریمی مسئول بسیج مهندسین شهرستان نیز با اشاره به جایگاه و
اهمیت کشاورزی در تأمین امنیت، عنوان کرد : عدم توان در تأمین امنیت غذایی از جمله
عواملی است که میتواند ارزشهای حیاتی و در نتیجه امنیت ملی کشور را با مخاطره
مواجه سازد که در این خصوص یکی از شاخصهای مهم سنجش امنیت غذایی در سطح کلان ضریب
خودکفایی محصولات غذایی است.