جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
berooz
۰۸:۱۰:۴۳
کد خبر: ۸۵۹۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۳
رئیس دستگاه قضا در همایش سراسری قوه قضائیه :
قوه قضائیه در مبارزه با مفسدان اقتصادی کارنامه روشنی دارد / برخلاف برخی ادعاها از نقدهای سازنده کدورتی پیدا نکردیم / برخلاف سیاه‌نمایی‌ها بدنه دستگاه قضا، بدنه سالمی است


آیت الله آملی لاریجانی گفت : قریب به 15 میلیون پرونده در دادگستری رسیدگی می‌شود و مجموعه خدمات در دستگاه قضایی در امنیت و اعتماد مردم دخیل است. 
 
به گزارش بسیج جامعه پزشکی  به نقل از میزان، آیت الله آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا در همایش سراسری قوه قضائیه ضمن گرامیداشت ایام پربرکت ماه مبارک رمضان و لیالی قدر و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر تسلیت به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) اظهار کرد: حجم گسترده‌ای از خدمات در دستگاه قضایی انجام می‌پذیرد و نکته مهمی این است که گاهی کثرت خدمات موجب می‌شود ما این خدمات عظیم را آنچنان که باید ببینیم ، نبینیم.
 
وی از خدمات بی شائبه کارکنان دستگاه قضایی و قضات تقدیر کرد و افزود: کارکنان دستگاه قضایی و قضات شریف در طول سال در تلاش هستند که بار عظیم این خدمات را بر دوش بکشند و نگذارند این بار به زمین بماند. قریب 15 میلیون پرونده در دستگاه قضایی رسیدگی می‌شود، در محاکم دادگستری و مراجع قضایی قریب به 11 میلیون پرونده، 3میلیون و 300 پرونده در شوراهای حل اختلاف هم ورودی و خروجی به مقدار کمتر ازآن رسیدگی پرونده است، که بار این زحمات به دوش کارکنان قضایی است و مدیران ستادی که در ستادها فعالیت می‌کنند.
 
وی اضافه کرد: این ها علاوه بر خدماتی است که از سوی سازمان‌های تابعه از جمله سازمان ثبت،سازمان بازرسی کل کشور و سازمان پزشکی قانونی، سازمان قضایی نیروهای مسلح، سازمان زندان‌ها ارائه می‌شود. این دستگاه‌ها خدمات بسیار متنوع و حجیم ارائه می‌کنند و این علاوه برآن چیزی است که در مرکزهای وابسته به قوه قضائیه مانند مرکز آمار و فناوری اطلاعات و حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه که بخشی از آن ستادی است، صورت می‌گیرد.
 
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه بیان کرد: ذکر این خدمات و کار و تلاش دوستان در این است که گاهی نسبت به این زحمات بی شائبه دوستان بی توجهی می شود ما باید این را  قدر بدانیم مجموعه خدماتی که در دستگاه قضایی انجام می شود اینها به  اعتماد واطمینان مردم و امنیت کشور دخیل است همانطور که در سخنان رئیس جمهور و رئیس مجلس به آن اشاره شد، در بخش امنیت کشور قوه قضائیه نقش بسزایی دارد. باید این خدمات را قدر بدانیم چراکه در اعتماد مردم و امنیت کشور دخیل است. در مبارزه با اشرار و سارقان مسلح و متجاوزین به نوامیس مردم که به نحوی سلب امنیت مردم می کنند قضات محترم ما هستند که در میدان هستند و ما باید این زحمات را قدر بدانیم.
 
 آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد: سازمان بازرسی کل کشور در برخی مواقع جلوی مانع تراشی های دستگاه های اجرایی را گرفته اند و بنابراین بنده تاکید دارم که هم خود قوه قضائیه و هم قوای دیگر به مجموعه عظیم خدماتی که در دستگاه قضا صورت می گیرد توجه داشته باشند تا ارزش کار کارکنان این دستگاه کم جلوه نباشد.
 
وی در ارزیابی کار قوه قضائیه افزود: برخلاف خیلی ادعاها ما از نقد سازنده استفاده می کنیم و نکته مهم در ارزیابی کار قوه قضائیه توجه به محدودیت ها است. بحث اطاله دادرسی که در همه جا مطرح می شود یکی از عللش کمبود نیروی انسانی است وقتی در یک شعبه بازپرسی یا دادگاه 150 پرونده در ماه رسیدگی می شود چه انتظاری دارید. امروز دو رئیس قوه فرمودند که ما موظف هستیم که به قوه قضائیه کمک کنیم ولیکن عملا این حمایت ها واقع نشده یا کمرنگ بوده و در حد برطرف کردن نیاز نبوده البته بنده گلایه نمی کنم ولی واقعیت ها را بیان می کنم.
 
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: ما با محدودیت بسیار فزاینده در ناحیه کمبود نیروی انسانی و کمبود اعتبارات مواجه هستیم که این ها راباید در مقام ارزیابی ببینم.
 
وی ضمن گلایه از برخی ارزیابی های نسنجیده گفت: برخی به جای تشکر در هفته قوه قضائیه با استدلالهای سخیف علیه قوه قضائیه سخن گفته اند. بنا نیست هرکسی که از راه رسید با هر سخن بی حساب و کتاب بدون توجه به محدودیتها عنوان کند که چرا پرونده ای در قوه قضائیه 12 سال طول می کشد. آقایی که این سخن را می زند آیا به این موضوع توجه کرده که آیا اگر این پرونده قاتل فراری داشته باشد می توان ان را مختومه کرد. پس توجه ندارند که برخی پرونده ها که در حال اجرا است را نمی توان مختومه کرد. بنده برای این ارزیابی های بی حساب و کتاب متاسفم، کسانی در این انقلاب که از مواهب انقلاب به اندازه کافی بهره مند بودند نقش اپوزسیون پیدا کردند و پیشرفت ها و محسنات انقلاب را زیر سوال می‌برند.
 
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: بودجه مرکز فناوری اطلاعات قوه قضائیه را نباید در بودجه تملک دارایی گذاشت و توقع این است که در فضایی که محدودیت های اساسی در جذب بودجه وجود دارد ارزیابی ها در این چارچوب باشد.
 
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: کار قوه قضائیه کاری نیست که به عنوان شغل و احتساب درآمد به آن نگاه کنیم. قاضی وقتی در دستگاه قضا مشغول به کار شد وظیفه اش کار جهادی و خداپسندانه استو از همه قضات و مدیران دستگاه قضا می خواهم که کار خودشان را با وجهه الهی و خدمات به خلق ببینند.
 
وی افزود: بسیاری از امور را نباید در چارچوب امور مادی دید، مگر یک مرجع تقلید که همه عمرش در خدمت مردم است باید حساب کند که چند ساعت برای مردم کار کرده است؟
 
آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد: ما به خودمان به عنوان یک کار خداپسندانه نگاه کنیم، نباید غفلت به سراغ ما بیاید و خود را با دیگران بسنجیم. ما باید وظیفه مان را انجام دهیم ولی نباید نگاه این گونه باشد. مسئله خدمت به مردم مسئله ارزشمندی است که در روایات به آن اشاره شده و باید به کار خودمان اینگونه نگاه کنیم.
 
رئیس قوه قضائیه با اشاره به سلامت دستگاه قضایی اظهار کرد: گاهی هیچ تخلفی نیست ولی به پای دستگاه قضا می نویسند، کسی محکوم می شود عنوان می کنند گاهی رشوه گرفته است متاسفانه برخی می گویند رشوه همه جا را گرفته است کسی که چنین ادعایی را مطح می کند باید ببیند که چند نفر را دیده است که این کار را کرده اند. منتهی سلامت دستگاه قضا مطلب مهمی است که کم این موارد هم برای ما قابل قبول نیست متاسفانه تخلفاتی صورت می گیرد ولی عزم دستگاه قضا برای تخلفاتی که جرم محسوب می شود جزم است. باید بدنه دستگاه قضا از این تهمت ها مبری شود مهم این است که ما بفهمیم که عزم دستگاه قضا برای برخورد جزم است و ما مطمئنیم اگر این شیوه ادامه پیدا کند روز به روز بهتر خواهد شد، ما ابعاد نظارتی را افزایش داده ایم منتهی از سیاه نمایی باید بپرهیزیم بدنه دستگاه قضا، بدنه سالمی است.
 
آیت الله آملی لاریجانی رعایت اخلاق حرفه ای را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: مسئله اخلاق حرفه ای در دستگاه قضایی مورد توجه قرار گرفته است. ما باید در بحث اخلاق حرفه ای پیشتاز باشیم.
نام:
ایمیل:
* نظر: