شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
berooz
۱۴:۱۹:۰۷
کد خبر: ۸۹۱۱۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۳
شیراز جزء قطب های پیوند اعضا در خاورمیانه :
بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز، به عنوان نخستین و بزرگترین مرکز در ایران و سومین مرکز پیوند در دنیا، بعد از آمریکا و اسپانیا شناخته شده است

نام شيراز با خيلي چيزها پيوند خورده و پيوند اعضاء هم از همان چيزهايي است كه بسياري از مردم در ايران و حتي جهان، شيراز را با آن مي‌شناسند. خصوصا اينكه كار در مركزي انجام شود كه بنيانش را محمد نمازي، شهيرترين واقفان، بنا كرده باشد و بعد از شش دهه، همچنان يكي از بهترين‌ها در حوزه درمان تلقي شود.

به گزارش سازمان بسیج علمی ، پژوهشی و فناوری به نقل از ایسنا ، بيمارستان نمازي، هنوز هم يكي از بزرگترين و مجهزترين بيمارستان‌هاي ايران به ‌شمار مي‌رود كه هر بخش از بخش‌هاي تخصصي و فوق‌تخصصي آن، روزهاي بلند و افتخار آميزي را در آرشيو خاطراتش ثبت كرده است.

و اما بخش پيوند اعضاء يكي از مهمترين بخش‌هاي بيمارستان نمازي است. بيمارستاني كه يادگار شكوهمند بزرگ مرد نيك انديش خطه فارس به‌شمار مي‌رود و امروز به همت پزشكاني توانمند و شهير، جايگاهي رفيع در عالم پزشكي و در عرصه جهان، كسب كرده است.

بخش پيوند بيمارستان نمازي هر روز پذيراي شمار زيادي از بيماران نيازمند پيوند عضو است، بيماراني كه از اقصي‌نقاط كشور براي دريافت خدمات فوق‌تخصصي در حد استانداردهاي جهاني، به اين مركز مراجعه مي‌كنند.

بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز طي سه سال اخير به لحاظ تعداد پيوندهاي انجام شده كبد، رتبه نخست در جهان را به خود اختصاص داده است، به مدت سه سال متوالی، توانسته است از نظر تعداد پیوند کبد در دنیا، رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.

تاریخچه عمل پیوند در ایران نشان می‌دهد که نخستین پیوند کلیه را دکتر "سنادی زاده" در سال 1347 در بیمارستان نمازی شیراز انجام داد و پس از آن، این عمل در همین بیمارستان و در بیمارستان های تهران انجام شد؛ به این ترتیب از سال 1347 تا سال 1357 ، نزدیک به 80 مورد پیوند کلیه به ثبت رسیده است.

پس از مدتی وقفه، عمل پیوند در ایران و شیراز از سر گرفته شد و از سال 1368 تاکنون، برای بالغ بر سه هزار و 660 بیمار، عمل پیوند کلیه با موفقیت انجام شده است.

نخستین پیوند موفق کبد نیز در ایران، در اردیبهشت سال 1372، از سوی دکتر "سید علی ملک حسینی" در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد و از آن زمان، این دانشگاه به عنوان یک مرکز موفق پیوند کبد، به فعالیت گسترده خود ادامه داده است.

از سال 1372 تاکنون، در این دانشگاه بالغ بر سه هزار و 310 عمل موفقیت آمیز پیوند کبد انجام شده است.

انجام 75درصد موارد پیوند کبد ایران در شیراز

هم اکنون شیراز بزرگ ترین قطب پيوند کبد در کشور است و 75درصد بيماران نیازمند به پيوند کبد، از سراسر کشور برای قرار گرفتن در ليست انتظار پيوند کبد به شيراز مراجعه مي کنند.

همچنین نخستین پیوند پانکراس را دکتر "سامان نیک اقبالیان"، در فروردین سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام داد.

تاکنون بالغ بر 60 مورد عمل پیوند پانکراس، 100 مورد عمل پیوند کلیه و پانکراس به طور همزمان، و در مجموع 45 مورد عمل پیوند روده و معده در این دانشگاه انجام شده است.

در حال حاضر، ساخت بزرگترين و مجهزترين مرکز پيوند اعضا در خاورميانه، به نام مرکز پژوهشي، آموزشي و درماني پيوند اعضای ابوعلي سينا در دست اقدام است و این مرکز تخصصی دارای 500 تخت است که بعد از اتمام ساخت، در اختیار بخش پیوند قرار می گیرد.

یکی از مواردی که سبب شده شیراز قطب پیوند اعضا در خاورمیانه محسوب شود، علاوه بر تلاش شبانه روزی تیم پیوند اعضا و تعداد بالای پیوندها، خدماتی است که به بیماران قبل و بعد از عمل پیوند ارائه می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: